2014. augusztus 27., szerda

Cukor sokk...

Néha megszáll az édesség utáni vágy, s akkor nincs mit tenni, eleget kell tenni, s nem holmi tábla csokival, hanem tortával, de még mindig nem az édes-krémes-habos, csak szelíden habos, de édesnek édes, s van benne még egy "csipetnyi" egészség is, jááááájjj kezdem is....

Mascarpone krémmel töltött répatorta

  • 4 tojás
  • 1 bögre olaj
  • 2 bögre cukor
  • 2 bögre liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 kk. só
  • 2 kk. őrölt fahéj
  • 2 kk. gyömbér
  • 3 bögre reszelt répa
  • 1 bögre darált dió
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 ek. cukor
  • 1 narancs leve és héja, + a díszítéshez még egy
 A tojásokat habosra kevertem a cukorral, és az olajjal, majd lassan hozzákevertem a lisztet, s a többi száraz hozzávalót. Közben a répát lereszeltem sajtreszelőn, dióm nem volt ugyan, de azt ha lett volna durvára kellett volna darálnom. De mindezek a legvégén kerülnek a masszába. Aztán meg átkavargatást követően a sütőpapírral kibélelt, vagy vajjal, liszttel előkészített tortaformába. Kb. 40-50 percig sütöttem, a szokásos 180 fokon. TŰPRÓBA! :) Közben elkészítettem a mascarpone krémet, ami egészen egyszerűen a narancs héjával és levével van összekeverve. Amint kihűlt a süti, akkor lehet kettévágni, s megkenni a krémmel. A recept a tetejére írja, de nekem valahogy jobban a tetszett, ha két lap közé teszem a krémet. Na de annyi lett, hogy közte krémes is van, meg a tetején krémes is, meg még egy. Kérek szépen egy nagyobb tortaformát! :) Ó, s majd elfelejtettem... a narancs darabokat a krémre rá. Isteni finom! :)


 Jó étvágyat! Nyamiiiiiiii! cucu :)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése