Nem, nem pálinka, s nem is dobjuk ki a kukába, hanem beletesszük egy tálba, s öntünk rá vizet, h kijöjjenek a kis kukacok. Majd jöhet a kimagozás....
Bodzás cseresznyelekvár
- cseresznye
- bodza virág
- cukor
A cseresznyéket odateszem hadd főjenek mérsékelt lángon. Beleöntöm a cukrot. Azért nem írtam, hogy miből mennyit, mert ízlés kérdése, meg sajnos arra sem emlékszem, hogy mennyi volt a cseresznye. De közbeni kóstolgatásnál elválik kívánunk-e még bele édeset. A cseresznye nem olyan erőteljes ízvilágú, ezért is bolondítottam meg bodzával. Mivel már szezon vége van, ezért szárított virágot lógattam bele, nem kell csinálni tényleg semmit, csak beleállítottam virággal lefelé, s kb. 15-20 percig benne hagytam.
Amikor már kezd sűrűsödni, s kiállta a tányér próbát is (pár cseppet csepegtetünk a tányérra, s ha már ízlésünknek megfelelően csúszkál a tányéron ) kicsit összeturmixoljuk. Még egy kis időre visszatesszük a tűzre, majd csoroghatnak az üvegcsékbe. Nincs benne tartósítószer, s mégis elálló. Amikor beletesszük az üvegbe, s jól lezárjuk, hirtelen fejére állítjuk az üveget, majd vissza s így tutira nem romlik meg.:)
uuuuuu...nyamiiiiiii! cucu :) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése