Szilvalekváros bukta
Valahogy még mindig nem sikerül olyan buktát varázsolnom, mint Mamikám csinálja, de elismerem, s veregetem saját vállam, hogy ez kivételesen nem lett rossz. Mivel nem akartam olyan sokat, ezért mindent az alábbiak feléből csináltam.
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 15 dkg vaj
- só
- 1 citrom reszelt héja
- lekvárka
A lisztet kimértem az edényembe, lyukat mélyesztettem a közepébe, oda öntöttem a langyos tejet, amibe kevés cukorral megfuttattam az élesztőt. Ezután jöhet a tojássárga, porcukor, olvasztott vaj, só és a citrom héja. Ezzel együtt megdagasztom, s mehet pihenni meleg helyre, ahol ha jól csináltam duplájára kel.
Ezek után picit átgyúrom lisztezett deszkán, s egy pohár segítségével köröket szaggatok, közepére lekvár, s vajjal körbe kenve, összenyomkodom.
A tepsibe sorakoztatva még egyszer kelesztem. Majd sütőben, 180 fokon, vajjal megkenve pirosra sütöm.Porcukorral nyamiiii! cucu :) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése