Hétfőn ünnepnap volt, ami egyenlő azzal, hogy az azt megelőző nap nyitva lévő boltokban az emberek annyira beindulnak vásárlásilag, mintha holnap után már világvége lenne. Mi is elmentünk, de épp csak azt gondoltam végig, hogy akkor mit főzök ebédre. Így el is felejtettem egy dolgot, a bagettet. Na tudod ki fog visszamenni a boltba....
Bagette
- 40 dkg liszt
- 2 dl langyos víz
- 0,5 l tej
- 1 tk. só
- 2 ek. olaj
- 2 dkg élesztő
A szokásos módon a lisztet egy edénybe öntöm, s bele lyukat mélyesztek. Abba beleöntöm a langyos vizet, amiben az élesztő felfut picit. Por élesztőt használtam, mert persze nem volt itthon sima élesztő.
Jöhet a dagasztás, s meleg helyen 1 óra kelesztés.
Mehet a sütőbe. Azért csak 1 bagett, mert mindezek feléből csináltam...bár ne tettem volna :). A sütőnek nem kell előmelegítettnek lennie, mert még abban is kél, miközben lassan felmelegszik. Szóval 180 fokon, zsemle színűre pirítom, közben egyszer megkenem vízzel. És tádáááám:
Jó étvágyat! cucu :) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése