2014. július 2., szerda

Ha megmarad a rizs...

Zöldséges sült rizs

  • 60dkg rizs (1-2 napos maradék rizs)
  • 3 db sárgarépa
  • 150g borsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olaj
  • fél kanál őrölt gyömbér + 1 ujjnyi friss gyömbér
  • 1 tk. szezámolaj
  • 6 ek. szójaszósz
  • bors
A zöldségeket felkockázzuk, fokhagymát apróra. Ha friss gyömbért használok, akkor azt is kis csíkokra. Ha van rá lehetőség érdemes két lábasban kis részletekben csinálni, mert akkor sülnek a zöldségek, s nem egymás levében főnek. Persze nekem erre nem volt lehetőségem, úgyhogy egy wokban csináltam az egészet. Nyilván tök jó, ha ropog a répa, de így is finom volt.

A wokot felforrósítom, olaj majd hagyma üvegesre, s mehet bele a répa. Jól megpirítom, jöhet a borsó, só, bors, gomba s végül a gyömbér.


Még egy két percig sütögetem, annyira, hogy a répa ropogós maradjon. A fokhagymát beledobom, kicsit átkavargatom s ráöntöm a rizst. Már csak a szójaszósz s a szezámolaj hiányzik és kész is.
Ha gondolod tehetsz bele kukoricát is.
Jó étvágyaaaat!cucu :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése