2014. július 6., vasárnap

Végre leves...

Gulyás

Nagy mumus a gulyás, s bevallom csaltam is. Jó barátom egy kis tubus gulyáskrém nagyot dobott az ízeken, s így többször szedős lett. Szóval a hozzávalók.

  • 500g sertéshús
  • répa, zeller, petrezselyem
  • paradicsom
  • hagyma
  • paprika
  • kömény
  • bors
  • babér
  • fokhagyma
  • krumpli
  • (gulyáskrém)
A hagymát kevés zsíron üvegesre pirítottam, majd tűzről levéve rádobtam a paprikát (azért levéve, hogy ne feketedjen illetve keseredjen meg). Következett a hús, amit gyakori kavargatás mellett fehéredésig sütöttem.
A paradicsomot rávágom a húsra, s még azzal is kavargatom, elég levet enged ahhoz, hogy tudjon ebben főni, de később egy kevés vizet azért öntöttem rá. Megfűszerezem, s végül annyi vízzel engedem fel, amennyi levest kívánok. Zöldségeket belevágom, s később a krumpli, gulyáskrém. A nagy sürgés-forgás közepette megfeledkeztem a fotózásról, de íme a végeredmény. Egy tányér gőzölgő gulyásleves.
Jó étvágyat! cucu :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése