Nagy bátorság kell hozzá, s jó szomszédi viszony, itt a nyár, s még nem ettem lángost. Akkor hajrá Enci,
Lángoslángos
- 1 kg liszt
- 5-6 dl langyos víz
- élesztő
- pici cukor
- 2 ek. só
- olaj
Ismétlem önmagam, de ugyanúgy kell, mint a többi dagasztós-kelesztős finomságot. A kis cukor az élesztő zsizsegéséhez kell. Szóval lisztet beleszórom egy tálba, abba lyukat mélyesztek, beleöntöm a langyos vizet, amibe belemorzsolom/szórom az élesztőt cukorral. Hagyom, hogy felfusson picit, s jöhet a só hozzáadásával a dagasztás.
Meleg helyen 1 órát kelesztem. Majd a deszkára kiöntve olajos kézzel kis köröket formázok, s mehetnek a forró olajba.
(Tudom, kicsit furcsa megoldás, de nincs sajnos nagy fazekam, lábasom, amiben elférne kettő egyszerre.)
Olajfüstben megfürödve, órákon át szellőztetve, de kész is a finomság! :) Fokhagymával, sajttal, tejföllel nyamiiiiiii!
Jó étvágyat! cucu :) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése